Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

H Κίνα επιβεβαιώνει Θάνατο απο Νόσο τών Πτηνών

Ιανουάριος 2009


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) δήλωσε την Τρίτη οτι το Υπουργείο Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι μια 19χρονη γυναίκα πέθανε από τον ιο της γρίπης των πτηνών (H5N1) στο Πεκίνο



Καταγράφονται στήν Κίνα τρεις περιπτώσεις της γρίπης των πτηνών κατα το περασμένο έτος, όλες θανατηφόρες. Ο ιός της γρίπης των πτηνών συνεχώς μετάλλασεται και οι εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι θα μπορούσε να αλλάξει σε μια μορφή που είναι εύκολο να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.


Επί του παρόντος ο ιός H5N1 παραμένει κυρίως ανάμεσα στα πουλιά, αλλά και στοιχεία του WHO που κυκλοφορήσαν στα μέσα του Δεκεμβρίου έδειξαν ότι συνολικά 247 άνθρωποι πέθαναν από 391 περιπτώσεις, δεδομένου ότι ο ιός εμφανίστηκε στην Ασία το 2003.



Ο Gregory Hartl εκπρόσωπος του WHO στη Γενεύη, είπε."Λάβαμε την επιβεβαίωση της υπόθεσης από το κινεζικό υπουργείο υγείας. Μία 19χρονη γυναίκα πέθανε την Δευτέρα στο Πεκίνοαπο τον H5N1,"

Νωρίτερα, η Κινεζική κυβέρνηση του έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωση.

"Η γυναίκα αρρώστησε στις 24 Δεκ. και νοσηλεύτηκε σε σε νοσοκομείο εώς τις 27 Δεκεμβρίου ''οπου εχασε την μαχη και πέθανε την Δευτέρα 7.20 π.μ.,"

Το γραφείο του Χονγκ Κονγκ του Κέντρου για την Προστασία της Υγείας δήλωσε ότι η γυναίκα είχε έρθει σε επαφή με πουλερικά πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Xinhua) αναφερθεί οτι νωρίτερα η γυναίκα είχε αγοράσει εννέα πάπιες σε μια αγορά στην επαρχία Hebei, λιγο έξω απο το Πεκίνο.
Αγγλικά

REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια: