Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις εισβάλουν στην Πόλη της Γάζα

Την 16 ημέρα της Ισραηλινής επιθεσης, οι χερσαίες δυνάμεις εχουν ξεκινήσει την επιχείρηση εισβολής στην κυρίως πολη της Γάζα. Η αντίσταση απο τους Παλαιστίνιους μαχητές ειναι σθεναρή



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τουάχιστον 10 Παλαιστινιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις την Κυριακή το πρωί στα προάστια της πόλης κατα την αντίσταση στην εισβολή των Ισραηλινών δυνάμεων.

Το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας δηλώνει οτι έχει έρθει η ώρα να εφαρμοστεί η φάση τρία της επιθεσης πρός την Παλαιστίνη μια φάση η οποία θα χρησιμοποιήσει περαιτέρω χερσαίες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο James Bays, ανταποκριτής του Al Jazeera στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ, δήλωσε: "οι στρατιωτικοί ηγέτες του Ισραήλ δεν θέλουν να περάσουν σε φάση τρία.

Ελπίζουν να επιτύχουν τους στρατιωτικούς τους στόχους μετα απο την φάση ένα και δύο, επιτυγχανοντας έτσι τη διακοπή του λαθρεμπορίου όπλων από την Αίγυπτο.

Ωστόσο, θα αισθάνονται οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη. Η τρίτη φάση της επίθεσης θα είναι πολύ επικίνδυνη για τους ισραηλινους στρατιώτες ξέροντας ότι η Χαμάς γνωρίζει πολύ καλά τα εδάφη της Παλαιστίνης και είναι προετιμασμένοι για μάχες σε πεδίο πόλεων...(εκεί θα τα βρόυν σκούρα...)

Οι πολιτικοί και στρατιωτικοι ηγέτες του Ισραήλ βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση θα εξετάσει εάν θα τεθεί σε εφαρμογή η φάση τρία και το δύσκολο τέλος αυτής της επιχείρησης έναντι τών Παλαιστινίων.

Προειδοποιήση Κλιμάκωσης

Της απόπειρας εισβολής στήν πόλη της Γάζας πριν προηγήθηκαν προειδοποιητικά φυλλ΄'αδια απο τον Ισραηλινό στρατό. (μαλλον με σκοπό να τους κάνουν να εγκαταλέιψουν τα σπίτια τους και να εισβάλουν ανενόχλητοι)

O FaresAkram, αντιπρόσωπος της επιτροπής για ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα είπε στο , Al Jazeera : Χθές εγινε ριψη φυλλαδίων προειδοποίησης των κατοίκων ότι ο ισραηλινός στρατός θα κλιμάκωσει και θα εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον αυτών που αποκαλεί τρομοκρατικά στοιχεία.

Προειδοποιούσαν τους κατοίκους να μείνουν τους μακριά απο σημεία που περιέχουν όπλα και μακριά από τις σήραγγες που χρησιμοποιούνται για την λαθραία εισαγωγή όπλων και τροφίμων και μακριά από τις τρομοκρατικούς πυρήνες. (Μάλλον εννοεί τα σχολεία και Νοσοκομεία)

Ωστόσο, οι κάτοικοι δεν ξέρουν πού να πάνε. Η Λωρίδα της Γάζας είναι πολύ μικρή και οι πύραυλοι και οι βόμβες πέφτουν σχεδόν παντού. Και το φυλλάδιο τελικά είχε σαν σκοπό να τρομάξει τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο.

Προχθές τα τάνκς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας πρχώρησαν ακόμα περισότερο, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ακούγοντας τόσο πολύ για ισραηλινές θηριωδίες στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά της Γάζας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: