Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Επιβίωση με πολυτέλεια….


Στρατηγικά τοποθετημένο στο βουνό San Juan του ΝΔ Κολοράντο, βρίσκεται ένα μοναδικής κατασκευής σπίτι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από οπλισμένο με χάλυβα σκυρόδεμα. Αυτό το “earthome” σπίτι χτίστηκε για να αντέξει σχεδόν κάθε φυσική ή ανθρωπογενή καταστροφή που μπορείτε να φανταστείτε. Είναι πιο ασφαλές και, λειτουργικό και από κάθε συμβατικό, ωστόσο, παράλληλα έχει ένα επίπεδο άνεσης που θα μπορούσε κανείς να μην περιμένετε να βρείτε σε ένα υπόγειο σπίτι.



Πριν από μερικά χρόνια, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε ένα κυνηγετικό καταφύγιο σε ένα άλλο μέρος του Κολοράντο, η όμορφη άλλα η ξύλινη κατασκευή που είχε πολλά προβλήματα. Αρκετά σχεδόν καταστροφικά συμβάντα συνέβησαν και έκαναν τον ιδιοκτήτη να συνειδητοποιήσει πόσο ευάλωτο ήταν ένα ξύλινο κυνηγετικό καταφύγιο σε διάφορες καταστροφές και απειλές. Μια χειμωνιάτικη καταιγίδα του τίναξε την πόρτα ορθάνοικτη, μια πλημμύρα στα δύο κατώτερα επίπεδα, είχε σαν αποτέλεσμα ζημιές πολλών χιλιάδων δολαρίων. Μια δασική πυρκαγιά, η οποία ήρθε τρομακτικά κοντά στην ξύλινη καμπίνα και λίγα μόλις μέτρα από τις δεξαμενές προπανίου του. Μια χαλαζοθύελλα κατέστρεψε την στέγη και πολλά άλλα ανάλογα όπως η παράνομη είσοδος και κλοπή σχεδόν όλης της οικοσκευής…
Έτσι λοιπόν ιδιοκτήτης αποφάσισε να μελετήσει την κατασκευή μια ασφαλέστερη οικίας που θα βρίσκεται σε και μια καλύτερη, πιο απομακρυσμένη περιοχή.






Μετά από μελέτες 2 ,5 χρόνια σε κάθε είδους εναλλακτική κατασκευή σπιτιού , εξετάζοντας τα πάντα, από «earthships» που παράγονται από παλιά τα ελαστικά, και μονολιθικούς θόλους, είδε ότι τελικά υπήρχε ένα μόνο είδος των κατασκευών που θα μπορούσε να του προσφέρει το είδος της ασφάλειας που ήθελε : ένα «γεώσπιτο».

Το σπίτι που κατασκεύασε τελικά δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεώσπιτο. Είναι ότι καλύτερο και χαρακτηριστικό μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν "ασφαλές σπίτι.". Είναι ένα απαράμιλλο υπόδειγμα του απόλυτου ασφαλούς σπιτιού.




Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δομή του σπιτιού από οπλισμένο σκυρόδεμα με χάλυβα, είναι χτισμένο έτσι ώστε να αντέχει σχεδόν κάθε φυσική ή ανθρωπογενή καταστροφή. Και αυτό δεν είναι μόνο μια υπόσχεση στα λόγια. Οι κατασκευές αυτές έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, σεισμούς και - κάποια μέτρηση κοντά στο 7,0 της κλίμακας Ρίχτερ - και σε κάθε περίπτωση δεν έχει υπάρξει δομική βλάβη σε σε καμία. Σε αντίθεση με μονολιθικούς θόλους, και όλα τα άλλα είδη κατασκευών.


Το εμβαδόν του σπιτιού είναι 230 μ², με ένα επιπλέον 75 μ² στο 24 'x 36' υπόγειο γκαράζ. Ό κυρίως όροφος του σπιτιού αποτελείται από ένα μεγάλο σαλόνι, δύο κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, κουζίνα, αποθήκη τροφίμων, και πλυντήριο ρούχων -και ντουλάπα. Στον επάνω όροφο υπάρχει ένα πατάρι και δύο πολλαπλών χρήσεων και αποθήκευσης / δωμάτια ύπνου. Το σπίτι διαθέτει σήμερα δέκα κρεβάτια (που είναι, κρεβάτια, καναπέδες, και κουκέτες ύπνου) σε επτά διαφορετικά δωμάτια. Υπάρχουν πολλά επιπλέον σημεία χώρο για κρεβάτια η ράντζα που σημαίνει ότι κοιμίζει πολύ περισσότερο κόσμο.

Είναι πολύ άνετο για την στέγαση μιας μεγάλης οικογένεια κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης εθνικής ανάγκης ή παγκόσμιας κρίσης – καταστροφής.




Το σπίτι είναι κατασκευασμένο για "Ενεργειακή οικονομία και οικονομία " που συνεπάγεται επιπλέον μόνωση και διπλά τζάμια, αλλά και αυτό το είδος των γεώσπιτων έχει αποδειχθεί ότι είναι ότι καλύτερο για της ενεργειακή απόδοση / συντήρηση θερμότητας. Χωρίς εσωτερική θέρμανση η εσωτερική θερμοκρασία δεν θα πέσει ποτέ κάτω από 10 βαθμούς Celsius, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις παρατεταμένου χειμώνα.

Για την άνεση, ωστόσο, υπάρχει μια μαντεμένια σόμπα ξύλου / άνθρακα με φούρνο, μαζί με ένα εφεδρικό θερμαντήρα προπανίου. Κατά τους θερινούς μήνες, η θερμοκρασία του σπιτιού παραμένει ευχάριστα δροσερή χωρίς κλιματισμό.

Κάθε συσκευή σε όλο το σπίτι είναι ειδικά κατασκευασμένη για χρήση σε ηλιακά ηλεκτρικά σπίτια και μπορεί να δουλεύει είτε σε 12 είτε σε 120v.

Μία υπόγεια δεξαμενή προπανίου 4 τόνων είναι πολύ καλά κρυμμένη στο έδαφος και προστατευμένη από ενδεχόμενες επιθέσεις βανδάλων. Η γεννήτρια, ο θερμοσίφωνας, η κουζίνα και ο φούρνος μικροκυμάτων , και πολλές άλλες συσκευές δουλεύουν με την χρήση προπανίου, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη ποσότητα αποθηκευμένου προπανίου ώστε να πρέπει να λειτουργούν όλες αυτές τις συσκευές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.





















Σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης που μπορεί να υπάρχει έλλειψη προπανίου δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα , για τη θέρμανση του νερού, διότι υπάρχει backup θερμοσίφωνας με καύση ξύλου επίσης για το μαγείρευα και την θέρμανση υπάρχει η μαντεμένια ξυλόσομπα.

Ο Joel Skousen εμπειρογνωμόνων για ασφαλή σπίτια, και συγγραφέας του βιβλίου " Secure Home", και συντάκτης / εκδότης του εξαιρετικού newsletter " The World Affairs Brief ", έχει θεσπίσει έναν κατάλογο που θεωρεί ως απαραίτητο για τους τις ασφαλείς και αυτάρκεις κατασκευές .


Τα βασικά στοιχεία είναι: μια ανεξάρτητη παροχή νερού, καθώς και ένας εφεδρικός εφοδιασμός, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, ηλεκτρικές συσκευές χαμηλής ενέργειας και συσκευών, εναλλακτικές μορφές θερμότητας, περισσότερα από ένα ειδή επικοινωνίας, επαρκείς εγκαταστάσεις αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης με ψύξη για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση τροφίμων, πυρίμαχη κατασκευή και την ικανότητα για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του σπιτιού, οι πολλαπλά είδη συστημάτων ασφάλειας και ανίχνευσης παράνομης εισόδου, ένα υψηλής ασφαλείας ασφαλή χώρο / καταφυγίου για καταστροφές οι επιθέσεις με βιολογικά η πυρηνικά μέσα.

Ο Joel Skousen αναφέρει ότι πολύ λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να επιτύχουν στην πραγματικότητα είναι 100% των στοιχείων αυτών στις κατασκευές που φτιάχνουν. Είναι ασφαλές να πούμε, αυτό το σπίτι έχει όλα!


Μετά το τραγικό γεγονός των επιθέσεων στις 9/11, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον για την πολιτική άμυνα και την προσωπική ετοιμότητα γεγονός που ήταν είχε να συμβεί από την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου μετά Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από τότε, η ανάγκη του κόσμου να έχει ένα ασφαλές σπίτι έχει αποκτήσει μια νέα αίσθηση επείγοντος.

Για τα τελευταία δύο ή περισσότερα χρόνια, τα νέα ήταν γεμάτα τρομακτικές αναφορές σχετικά με τη δυνατότητα της βιοτρομοκρατίας και πανδημιών –επιδημιών.

Πιο πρόσφατα, υπάρχουν αναφορές σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πυρηνικής τρομοκρατικής επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος, χρησιμοποιώντας βαλίτσα με πυρηνικά.

Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, μαζί με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει επανειλημμένα προειδοποίηση ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πανδημίας γρίπης χειρότερη από ποτέ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί. επιδημίας.

Δεν υπάρχει ανησυχία μόνο για μια πανδημία γρίπης, αλλά και για την πιθανότητα ότι θα υπάρξει μια μεγάλη έκρηξη θανατηφόρας ευλογιάς. Στην πραγματικότητα υπάρχει τόση ανησυχία για την ευλογιά που τον Ιούνιο του 2001, έγινε μια σημαντική προσομοίωση μιας τρομοκρατικής επίθεση με τον ιό της ευλογιάς κατά τριών αμερικανικών πόλεων.


Έχοντας αυτά στο μυαλό του λοιπόν ο κατασκευαστής αυτού του πολύ ασφαλούς και αυτάρκους γεώσπιτου δημιούργησε μια κατασκευή που μπορεί να προφυλάξει και να συντηρήσει τους κατοίκους του κατά την διάρκεια κάποιου μεγάλου γεγονότος αλλά και για πολύ καιρό μετά με ασφάλεια ζεστή και τροφή.

Το γεώσπιτο είναι πολύ ασφαλές μέρος για την αυτοαπομόνωση κατά τη διάρκεια μιας ενός βιολογικού η πυρηνικού τρομοκρατικού γεγονότος. Είναι εφοδιασμένο με ειδικό φίλτρο αέρα LUWA που μπορεί να φιλτράρει αποτελεσματικά όλους τους γνωστούς βακτηριολογικούς παράγοντες, όλους τους γνωστούς ιούς, ακόμα και ραδιενεργό νέφος πυρηνικά, βιολογικά, χημικά κλπ

Ένα ασφαλές σπίτι όπως είναι αυτό δείχνει πως πρέπει να είναι τα σπίτια του μέλλοντος και αποτελεί μια επένδυση λογική άλλα και οικονομική .

Original post

Δεν υπάρχουν σχόλια: