Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Νέα ρίψη ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο





Τρεις ρουκέτες έπληξαν το πρωί της Τετάρτης το βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. Από την πλευρά του Λιβάνου επιβεβαιώθηκε η ρίψη τουλάχιστον μίας ρουκέτας, καθώς και ότι το Ισραήλ απάντησε με πυρά.

Η πρώτη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ έγινε στις 8 Ιανουαρίου χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν έφθασε την Τετάρτη στο Κάιρο, ξεκινώντας από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, στόχος της οποίας είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο Μπαν κι Μουν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Κατόπιν ο ΓΓ θα μεταβεί στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τη Συρία, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα έχει άμεσες επαφές με αξιωματούχους της οργάνωσης Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός, ωστόσο το Ισραήλ και η Χαμάς αγνόησαν τις εκκλήσεις του.

Η ισραηλινή πολεμική επιχείρηση, που συνεχίζεται για 19η ημέρα, έχει προκαλέσει το θάνατο 971 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 10 στρατιώτες και τρεις πολίτες του σκοτώθηκαν από ρίψεις ρουκετών της Χαμάς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: