Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ανανέωση (19:15)


(ανανέωση 19:15)παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και 14 (!) παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Από τα 16 μαχητικά τα 8 έφεραν οπλισμό ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έγιναν 2 εμπλοκές!
Η δραστηριότητα, πέραν της υπερπτήσης άνωθεν του Φαρμακονησίου, επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγάιο.

Συνεχείς οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Η Άγκυρα συνέχισε και σήμερα απτόητη την προκλητική της συμπεριφορά στο Αιγαίο .



Η Αεροπορία της, με υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι , για άλλη μία φορά προχώρησε σε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας χωρίς ούτε κατ’ ελάχιστο να λάβει υπ ’ όψη της τις εσωτερικές και εξωτερικές αντιδράσεις που το θέμα Ολγκάτζ έχει πυροδοτήσει.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την είσοδο στο FIR Αθηνών τουρκικού σχηματισμού 4 F4 και 4 F16,
σημειώθηκε υπερπτήση άνωθεν Φαρμακονησίου από τα 4 F4 και τα 2 F16.

To συμβάν έλαβε χώρα στις 15:24 και τα αεροσκάφη πέταξαν σε ύψος 500 ποδών. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν νοτίως της Ικαρίας ενώ στις 15:48 εξήλθαν του FIR βορείως της Χίου.

Το ερώτημα/παρατήρηση που τίθεται πλέον είναι εμφανές: οι Τούρκοι ουσιασικά με το να προχωρούν στην συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία και αποτελεί επιχείρηση "εικονικού βομβαρδισμού" ελληνικού εδάφους , σε περιοχές δίπλα στον εναέριο χώρο τους
(Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι), δεν αφήνουν καμία πιθανότητα στην Πολεμική Αεροπορία να τους αναχαιτίσει ΠΡΙΝ κάνουν αυτό που θέλουν κάτι το οποίο και κάνει κάκο όχι τόσο στο ηθικό των πιλότων μας αλλά σίγουρα μπορεί να επηρεάσει του Ακρίτες μας .

Μήπως είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για να επιτραπεί ο "εγκλωβισμός" των εισβολέων από τα αντιαεροπορικά μας συστήματα ή ίσως θα έπρεπε να ανασχεδιαστούν οι τρόποι και τόποι περιπολίας των μαχητικών μας. Μήπως πλέον η ανάγκη να έχουμε όλη την ώρα αεροσκάφη στον αέρα για να μήν επιτρέψουμε την αμφισβήτηση των νησιών μας θα επέβαλε και την παρουσία αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού;

Αυτά είναι τα πρώτα ερωτήματα μετά από την προσεχτική παρατήρηση των κλιμακούμενων και αναβαθμισμένων προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγάιο.

Επιρποσθέτως, η συγκεκριμένη δραστηριότητα λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο τακτικών και διαρκώς κλιμακούμενων προκλήσεων όπου ενώ κάποιος σκεφτόταν έως που θα φτάσουν, μία συγκεντρωτική αναφορά των προκλήσεων των τελευταίων μηνών υπάρχει στο COCKPIT που κυκλοφορεί, ήρθε σαν "κερασάκι στην τούρτα" και η κυνική ομολογία του "καλλιτέχνη" ΑΤΤΙΛΑ Ολγκάτζ για να "δέσει το γλυκό".

Και ενώ η γειτονική χώρα συνταράσσεται από τις αποκαλύψεις, τις οποίες ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν δέχτηκαν πως ήταν … σενάριο ταινίας, και ενώ η κυβέρνηση της Κύπρου συγκάλεσε εκτάκτως τα όργανά της για να ετοιμάσει την κατάλληλη απάντηση η Ελλάδα
για άλλη μία φορά κρατάει την "άψογο στάση " σαν να βρισκόμαστε στην εποχή του Όθωνα κατά την διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου!

Είναι δυνατόν ένας εκτελεστής (μετανιωμένος ή όχι λίγη σημασία έχει ) να μιλάει ζωντανά στην τηλεόραση για το πώς ένας 19χρονος ΔΕΜΕΝΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ (ελλαδίτης ή κύπριος έχει διαφορά ;) ΕΦΤΥΣΕ τον εκτελεστή ενώ του είχε το όπλο στο μέτωπο και Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ;

Και ας δεχτούμε πως η ελληνική … διπλωματία "αθόρυβα" λειτουργεί και παίρνει τα "κατάλληλα " μέτρα, γίνεται όμως για το συγκεκριμένο θέμα να μην παίρνει ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ πέραν της χλιαρής δήλωσης του υπουργείου Εξωτερικών; Όταν δολοφονούνται οι
άνθρωποί σου γίνεται να μην μιλάς να μην κάνεις τον υπαίτιο να "φοβηθεί" για το τι θα αντιμετωπίσει ώστε να μην το τολμήσει ξάνα;

Αλλά ας θυμηθούμε πως το παλικάρι των 19 χρονών του 1974 έγινε ο Ισαάκ και ο Σολωμού το 1996. Άραγε πια η διαφορά του φτυσίματος του 1974 από το σκαρφάλωμα στον ιστό της σημαίας με το τσιγάρο στο στόμα του 1996; Καμία, και στις δύο περιπτώσεις έγινε πασιφανές πως ο Έλληνας ακόμα και άοπλος και δεμένος μπροστά στο εκτελεστή "δεν καταλαβαίνει τίποτα".

Δεν είναι όμως θλιβερό και στις δύο περιπτώσεις η Αθήνα να κρατά την ίδια στάση λες και βρισκόμαστε ακόμα υπό την εποπτεία της … Υψηλής Πύλης;

Σε τελική ανάλυση άλλο τα "ζεϊμπέκικα", άλλο οι "κουμπαριές" και άλλο οι ζωές των Ελλήνων οι οποίοι "χορεύουν" και "συγγενεύουν" όταν "αγαπάνε" και "γουστάρουν" και όχι όταν φοβούνται ή τους το επιβάλλουν …

Τμήμα αναλύσεων www.defencenet.gr

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Τέσσερεις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Προκλητική και σήμερα η συμπεριφορά των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.

Συνολικά 14 αεροσκάφη χωρισμένα σε 2 σχηματισμούς εκτέλεσαν παράνομες πτήσεις πάνω από το Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα έγιναν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησανκαι σε 4 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Από τα 14 αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό ενώ δεν σημειώθηκε κάποια εμπλοκή κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισηςκαι αναχαίτισής τους από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας .

Tμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Καθημερινή πια η Τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο

Σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας η Αεροπορία της Τουρκίας ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, 3 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 12 συνολικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 3 παραβάσεις και 2 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και εθνικού εναερίου χώρου αντιστοίχως.


Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας σημειώθηκε μία εμπλοκή.

Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ από τα 12 αεροσκάφη τα 2 έφεραν οπλισμό.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Εκπληρώνονται Προφητείες ;

10/1/2009

Γράφει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης ,Γέροντας Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος .

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας και στα Βαλκάνια, δημιουργούν σε κάθε λογικό άνθρωπο προβληματισμό. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι όσοι έχουν διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που αναφέρονται στο βιβλίο του Μητροπολίτη πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, καθώς και τις προφητείες του οσίου Γέρο
Πριν εξετάσουμε τις προφητείες, θα ήθελα να δούμε πρώτα τα πολιτικά και τα εθνικά γεγονότα που συμβαίνουν στον τόπο μας και στα Βαλκάνια. Έχοντας τις προφητείες των δυο ανωτέρω Αγίων μας, ελεύθερα μετά μπορούμε να κάνουμε τις ανάλογες συγκρίσεις.

Πολιτικά και Εθνικά Γεγονότα

Η Αμερική τεμαχίζει την πρώην πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία σε μικρά κρατίδια, στηρίζοντας Καθολικούς και Μουσουλμάνους. Τοποθετεί δε μετά, πάντοτε κατόπιν εθνικών εκλογών, κυβερνήσεις της αρεσκείας της.
Ένα παρόμοιο σχέδιο έχει η Αμερική, ισχυρίζονται αρκετοί ειδήμονες και για την Ελλάδα. Το σχέδιο αυτό η Αμερική το έχει βαφτίσει «Σχέδιο Κίσινγκερ», το οποίο προβλέπει φυσικά το διαμελισμό της Ελλάδος. Το νέο κρατίδιο ξεκινά από την Άρτα και πάνω, με την ονομασία Μεγάλη Αλβανία. Το δεύτερο κρατίδιο έχει να κάνει με τα Σκόπια, όπου δημιουργείται το κράτος της Μακεδονίας που φθάνει έως τη Λάρισα. Το τρίτο κρατίδιο είναι η Θράκη.
Σας θυμίζουμε τι είχε πει η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στις 12/3/2005 προς τον ορκιζόμενο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια:

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς ,θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης...».

Το «Σχέδιο Κίσινγκερ» της Αμερικής ήταν και είναι γνωστό στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνώστης φυσικά του σχεδίου αυτού, φρόντισε να ανατρέψει τα σχέδια της Αμερικής. Πώς; Μα φυσικά κάνοντας συμφωνίες μετά της Ρωσίας. Η πιο ισχυρή συμφωνία μετά της Ρωσίας, εκτός της αδείας που έδωσε η χώρα μας να περάσει ο αγωγός «Μπουργκάς» μέσα από όλη την βόρειο Ελλάδα, είναι η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδος – Ρωσίας, η οποία προβλέπει ότι εάν κινδυνεύσει ο ρωσικός αγωγός Μπουργκάς, από Αλεξανδρούπολη έως Ηγουμενίτσα, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να επέμβει με τις δυνάμεις του στρατού της, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της εντός του ελληνικού εδάφους.
Αυτό ανατίναξε στον αέρα, το «Σχέδιο Κίσινγκερ» της Αμερικής. Πώς θα δημιουργηθεί τώρα η Μεγάλη Αλβανία, το κράτος της Μακεδονίας μέχρι τη Λάρισα και το κράτος της Θράκης; Αν τολμήσει κάτι τέτοιο η Αμερική, θα αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό. Πανέξυπνη η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος έχοντας τις πλάτες πλέον των Ρώσων τολμά και λέει και ένα ισχυρό ΟΧΙ στα Σκόπια.
Ο Καραμανλής γίνεται ενοχλητικός πλέον για την Αμερική. Πρέπει να πέσει. Έτσι αρχίζουν τα «παρατράγουδα». Οι φωτιές που κατέκαψαν όλη την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, που ανάγκασαν τον Υπουργό της Κυβέρνησης κ. Βύρωνα Πολύδωρα να πει στις 26/8/2007 ότι: «δεχόμεθα ασύμμετρη απειλή», που για εμάς σημαίνει ότι δεχόμεθα απειλή από μια χώρα, που δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί της. Όλα αυτά γίνονται προεκλογικά.
Η Αμερική πιστεύει ότι ο Καραμανλής δεν θα μπορέσει να πάρει τις εκλογές στις 2/10/2007, τα εκδοτικά λόμπυ της χώρας μας, μιλούν συνέχεια για ανίκανη Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ακόμα και τις φωτιές. Τελικά ο Καραμανλής παίρνει τις εκλογές έστω και με 2 παραπάνω βουλευτές, κάτι που με τίποτα δεν το περίμενε η Αμερική.
Ακολουθεί τον Μάρτιο, το ΟΧΙ στα Σκόπια και ξεκινά αμέσως από τα «αμερικάνικα συμφέροντα» ο πόλεμος κατά του Καραμανλή. Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες του άρθρου μας, ότι όταν η Ελληνική Κυβέρνηση το 1974 είχε πει ΟΧΙ στην Αμερική, για την προσγείωση πολεμικών αεροσκαφών στην Κύπρο, που πήγαιναν προς ενίσχυση του Ισραήλ, μετά από 6 μήνες περίπου χάσαμε την μισή Κύπρο.
Μετά το ΟΧΙ στα Σκόπια για την ένταξή τους στο Νάτο, οι Τούρκοι απειλούν σήμερα το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Τυχαίο; Όλους τους προηγούμενους μήνες, έχουμε συνεχείς «αποκαλύψεις» με υπαρκτά ή και εντελώς ανύπαρκτα σκάνδαλα εις βάρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, όπως Ζαχόπουλος, Ομόλογα, Καρτέλ, Siemens, Βατοπαίδι, Κάψιμο Αθήνας, Κοινωνικές αναταραχές κτλ. Στόχος και πάλι ένας: Να φανεί ανίκανη η Κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των Ελλήνων, (κάτι που συνεχώς επαναλαμβάνουν σχεδόν όλα τα Μ.Μ.Ε.), ώστε η Αμερική να μπορέσει να ρίξει τον Καραμανλή οδηγώντας τον σε εκλογές ή να τον κάνει να προσκυνήσει…

Εάν βλέπατε ότι η οικογένειά σας, δεχόταν ξαφνικά την μια ημέρα επίθεση της εφορίας, μετά από λίγες μέρες της Νομαρχίας, μετά από λίγες μέρες πάλι της Πολεοδομίας κ.ο.κ., θα πιστεύατε ότι οι «επισκέψεις» όλων αυτών των υπηρεσιών στο σπίτι σας, θα ήταν τυχαίες; Ή ότι κάποιος θέλει να εξοντώσει την οικογένειά σας;

Το αυτό συμβαίνει με την ελληνική Κυβέρνηση. Μόνο χαζοί ή κομματικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να το δουν, ποιος είναι πίσω από όλα αυτά και γιατί κάνει πόλεμο κατά της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης.
Όσα προαναφέραμε, είναι τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πολιτική και εθνική σκηνή μας. Για να δούμε τώρα τι λέγουν οι προφητείες των Αγίων μας και να τις συγκρίνουμε με τις πολιτικές και εθνικές εξελίξεις.

Προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου



1ον «Αν ο πόλεμος πιάσει από πάνω, θα πάθετε πολλά δεινά. Αν πιάσει από κάτω θα πάθετε λίγα». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)


Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Άγιος Κοσμάς, βρίσκεται στην Ήπειρο όταν προφητεύει, άρα η Αλβανία και τα Σκόπια είναι από πάνω του. Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι είναι γεωγραφικά από κάτω.
Κατά δύναμην ερμηνεία:
Αν η Αμερική επιτύχει τελικά να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ», που θέλει την Ελλάδα να φτάνει στη Λάρισα, τότε θα χυθεί πολύ αίμα για να το πετύχουν αυτό οι Αμερικανοί.
Αν ο πόλεμος ξεκινήσει από κάτω, τότε θα πάθουμε λίγα δεινά.
Από κάτω βρίσκεται όμως και το Ισραήλ, που ήδη βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.


2ον «Όταν δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θα έλθει το ποθούμενο». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)


Κατά δύναμιν ερμηνεία:

Το ποθούμενο όλοι γνωρίζουμε, για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, είναι η απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης. Τι είναι όμως το χιλιάρμενο; Αρμενίζω σημαίνει ταξιδεύω, είναι καράβι που έχει κάνει χίλια ταξίδια; Άρμενα όμως λέγονται και τα κατάρτια των καραβιών.
Την εποχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, υπήρχαν καράβια ακόμη με κατάρτια. Θα πρέπει να προσέξουμε ότι, ο Άγιος δεν λέγει τα χιλιάρμενα, οπότε να εννοήσουμε ότι θα είναι καράβια πολλά, που στο σύνολό τους θα έχουν χίλια κατάρτια, αλλά λέγει το χιλιάρμενο. Ένα δηλαδή καράβι μεγάλο, το οποίο θα έχει δύναμη και ισχύ όσο θα είχαν, όλα μαζί τα καράβια με τα χίλια κατάρτια. Αυτό είναι το χιλιάρμενο.
Ξαφνικά βλέπουμε, με την άδεια της ελληνικής Κυβερνήσεως, να παρουσιάζεται στα ελληνικά νερά για ασκήσεις, -εντελώς τυχαία;- ένα τεράστιο ρωσικό πολεμικό καράβι, μήκους 991 πόδια, με 2646 άτομα πλήρωμα, 12 μαχητικά αεροπλάνα, 24 ελικόπτερα και 12 εκτοξευτές πυραύλων με βεληνεκές 400 χιλιομέτρων κ.α.
Όσοι είδαν αυτό το καράβι από τηλεοράσεως είπαν, αυτό είναι το χιλιάρμενο! Πώς όμως ξαφνικά ήρθε ρωσικός στόλος να κάνει ασκήσεις κοντά στο Ελληνικό νησί Αγαθονήσι και πηγαινοέρχεται το χιλιάρμενο μέχρι Κρήτη;

Έχει μιλήσει άραγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, δια τα όσα μας κάνει η Αμερική και ότι υπάρχει περίπτωση πολέμου εις βάρος της Ελλάδος, εκ μέρους της Τουρκίας με τις πλάτες των Η.Π.Α.;

Ας μη ξεχνούμε ότι η Αμερική, για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της και να πάρει τα πετρέλαια από το Ιράκ και να τοποθετήσει στη χώρα αυτή αμερικάνικη Κυβέρνηση, έπεισε τα περισσότερα Κράτη, ότι ο Σαντάμ Χουσείν έχει πυρηνικά όπλα και κινδυνεύει ο πλανήτης από ένα τρομοκράτη! Το αποτέλεσμα γνωστό, έκανε πόλεμο, σκότωσε τον Σαντάμ, τοποθέτησε δική της Κυβέρνηση, πήρε τα πετρέλαια και φυσικά τα πυρηνικά όπλα δεν βρέθηκαν!
Το ίδιο προσπαθεί να κάνει στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό της, τον Καραμανλή;
Εδώ τα πράγματα όμως είναι σήμερα πιο δύσκολα. Διότι έχει ανακατευθεί η Ρωσία. Θα τολμήσει η Αμερική να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ»;

Για να δούμε τι έχει πει και ο όσιος Γέροντας Παΐσιος.


3ον «Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια…». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)

Μία παρέα στρατιωτικών περίμενε στον φράχτη του γέροντα, στην Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους. Άνοιξε την συρματένια πόρτα του φράχτη και τους καλωσόρισε. Τους έβαλε να καθίσουν κάτω από ένα δέντρο και άρχισε την συζήτηση μαζί τους.

Κάποια στιγμή, ένας από την παρέα του είπε:

- Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα…

Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:

- Εσύ δεν θα παραιτηθείς. Εσύ θα είσαι ο αρχηγός της άμυνας της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι…

Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.

- Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…
- Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…

Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε, ο γέροντας Παΐσιος «κοιμήθηκε» και ο αξιωματικός παρέμεινε στο στράτευμα και προόδευσε.

Είναι ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Γράψας…

Υπάρχουν άραγε προφητείες; Και αν ναι, τι μέλλει γενέσθαι, μιας και διανύουμε ήδη την εποχή για τα σπανάκια…

4ον «Οι Ρώσοι θα έχουν συμφέροντα από την Ελλάδα και μετά τον πόλεμο θα χαρίσουν στους Έλληνες την Πόλη». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)


Κατά δύναμιν ερμηνεία:

Όταν ο όσιος Γέροντας Παΐσιος, έλεγε τα ανωτέρω λόγια, ουδεμία συμφωνία είχε υπάρξει μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας για τον αγωγό «Μπουργκάς».
Η Ελλάδα όμως σήμερα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και η Ρωσία έχει κάθε λόγο, να προστατεύσει την Ελλάδα απ’ όπου διέρχεται ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας.
Αν τολμήσει η Αμερική και βάλει τους Τούρκους να μας χτυπήσουν, τότε η Ρωσία να είστε σίγουροι ότι θα επέμβει υπέρ της Ελλάδος, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Έτσι θα εκπληρωθεί και η προφητεία του Γέροντος Παϊσίου.
Η Ρωσία θα καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και τα στενά των Δαρδανελίων, για να ανακόψει τον τουρκικό ανεφοδιασμό εις βάρος της Ελλάδος και μετά μη συνορεύοντας η Ρωσία μετά της Κωνσταντινουπόλεως, θα χαρίσει την Πόλη στους Έλληνες.

5ον «Η Ελλάδα δεν θα πάθει κακό από τον πόλεμο, αλλά θα έλθει μεγάλη πείνα για μερικούς μήνες. Να είστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσετε». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)

Κατά δύναμιν ερμηνεία:

Εάν ξεσπάσει πόλεμος και ανακατευθεί η Ρωσία, σίγουρα θα υπάρξει ανάμιξη της Αμερικής και άλλων δυνάμεων. Η Ελλάδα κατά τον όσιο Γέροντα Παΐσιο δεν θα πάθει κακό από τον πόλεμο, αλλά, ίσως από την διεθνή απομόνωση που θα δεχθεί, να διέλθει μεγάλη πείνα. Αν υπολογίσουμε και την διεθνή οικονομική κρίση, τότε η πείνα θα είναι ισχυρή.
Αυτά αναφέρουν μερικές από τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου.
Αν συγκρίνουμε τώρα τις εξελίξεις στα πολιτικά και εθνικά μας θέματα, μαζί με τις προφητείες των Αγίων, τότε βλέπουμε ότι είμαστε ίσως ενώπιον μεγάλων εξελίξεων.
Όλα όμως τα ανωτέρω γεγονότα μαρτυρούν και βοούν ένα γεγονός. Ότι η Ορθοδοξία και ο Χριστιανισμός είναι πίστη αληθινή. Αναδεικνύει αγίους, που πριν εκατοντάδες ή δεκάδες χρόνια μας μετέφεραν, όσα ο Θεός τους είπε στο δικό τους αυτί. Ξεκάθαρα βλέπουμε, πως το χέρι του Θεού κρύβεται πίσω από την ανθρώπινη ιστορία. Ξεκάθαρα οι πιστοί, ως νέος Ισραήλ βλέπουν το χέρι του Θεού να κατευθύνει το ανθρώπινο γένος.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι στόχος και σχέδιο του Θεού είναι ένα, η σωτηρία του ανθρώπου. Οι άγιοι υπηρέτησαν με ταπείνωση αυτό το σχέδιο, έχοντας σκοπό την μετάνοια και τη σωτηρία αυτού του λαού. Η μόνη οδός σωτηρίας μας είναι η ταπείνωση και η μετάνοια, που είναι η μόνη ικανή να ανατρέψει όλα τα δεινά και να τα μεταφέρει σε άλλη εποχή, που οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να μετανοήσουν.

Είθε αυτή η εποχή της αμετανοησίας να μην είναι η δική μας γενεά.


Παρενόχληση ελληνικού επιβατικού από τουρκικά μαχητικά




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουρκικά μαχητικά τύπου F16 παρενόχλησαν πτήση επιβατικού αεροσκάφους της Aegean στην περιοχή της Λήμνου!

Πιο συγκεκριμένα, το επιβατικό αεροσκάφος της Aegean από τα 17000 πόδια κατέβαινε στα 16000 πόδια με προορισμό το αεροδρόμιο της Αλεξανδούπολης.
Στις 10:18, δύο τουρκικά F16 μπαίνοντας στο FIR Αθηνών έθεσαν σε συναγερμό του Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας οι οποίοι και ειδοποίησαν το επιβατικό πως σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.


Τα τουρκικά μαχητικά ενώ πετούσαν στα 20000 πόδια, αφού ενημερώθηκαν από τους Tούρκους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πως υπήρχε στην περιοχή κυκλοφορία, ανέβηκαν σε ύψος 27000 ποδών. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης . Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί πως το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων, ΤCAS, που ήταν εγκατεστημένο στο επιβατικόαεροσκάφος δεν ενεργοποιήθηκε.

Το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιείται σε περίπτωση που ένα άλλο αεροσκάφος βρίσκεται σε απόσταση 35ΝΜ και ύψος 10000 ποδών από το αεροσκάφος το οποίο το διαθέτει. Το ότι το σύστημα δεν ενεργοποιήθηκε δεν αλλάζει το γεγονός πως η μόνιμη και καθημερινή παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο τις πτήσεις των πολιτικών αεροσκαφών μέσα στο FIR Αθηνών.

Αυτή την στιγμή οι διαπιστευμένοι Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) στην χώρα μας παρακολουθούν ενημέρωση που γίνεται από τονυπουργό Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , παρά τις καθημερινές και όλο κλιμακούμενες τουρκικές ενέργειες ,με προκλητικό τρόπο "ζήτησε και τα ρέστα ".

Σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες , για τις ελληνο τουρκικές σχέσεις, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, " εάν εκλείψουν τα στοιχεία της πρόκλησης οι σχέσεις των δύο χωρών, θα είναι σε καλύτερο σημείο".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού δήλωσε πως "η Ελλάδα φέρεται με άψογο τρόπο προς την Τουρκία και η Τουρκία πρέπει να κάνει το ίδιο " ενώ συμπλήρωσε πως "Η Τουρκία πρέπει να βάλει τελεία σε συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της , ούτε με τις συμμαχικές σχέσεις που θέλει να διατηρεί με εμάς".

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: IBRAHIM PROJECT


Αποκάλυψη ΣΟΚ!
Πριν λίγες μέρες αναρωτηθήκαμε , γιατί επιλέχτηκαν οι στάχτες της Μερόπης Μεσσηνίας να εγκατασταθούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες Αφγανοί και Πακιστανοί αμέσως μετά τη φονική πυρκαγιά που κατ' έκαψε το χωριό τον Αύγουστο του 2007, αφού στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα φτωχό γεροντοχώρι χωρίς καμιά πιθανότητα εξεύρεσης εργασίας, τονίζοντας το πλιάτσικο και τις λεηλασίες στις οποίες προβαίνουν καθημερινά.
Την απάντηση την πήραμε και είναι άκρως σοκαριστική!
Τόσο οι πυρκαγιές του 2007 όσο και η μαζική εγκατάσταση των μουσουλμάνων στη περιοχή, είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου από εξ ανατολών ισλαμικών κέντρων συνεργαζόμενων με μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και με εκτελεστικά όργανα τους αντεξουσιαστές. Το επιχειρησιακό σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία "Ibrahim project" λόγω της ίδιας καταστροφής, στην ίδια περιοχή (Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία), από τον Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου το καλοκαίρι του 1827 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης, και του σχεδίου του να μεταφέρει Σλάβους μετοίκους για έλλειψη κοινωνικής συνοχής.
Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, έκανε πρώτος ο ιστότοπος serbianna στις 9-12-2008, και ακολούθως το πλέον έγκυρο και έγκριτο περιοδικό σε θέματα εθνικής ασφάλειας "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" (τεύχος Φεβρουαρίου 2009) στο οποίο θα βρείτε τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας.
Η στενή συνεργασία του αντεξουσιαστικού χώρου και της άκρα αριστεράς με ισλαμικά κέντρα για κοινό μέτωπο δεν είναι καινούργιο "φρούτο".
Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποκάλυψαν το 2006 οτι οι ανωτέρω ομάδες της Ιταλίας είχαν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο συνεργασίας με ισλαμιστές εξτρεμιστές για "κοινό αγώνα". Την είδηση δημοσίευσαν οι Ιταλικές εφημερίδες.

Στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο printemps στις 14 του Δεκέμβρη αποκαλύφτηκαν εκρηκτικά, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε ομάδα Αφγανών.

Τις ίδιες μέρες στην Αθήνα κατά τα επεισόδια, οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν Αφγανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες και ας θυμηθούμε τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα όταν μίλησε για "Ταλιμπάν κουκουλοφόρους".

Οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού του 2007, οι ορδές των λαθρομεταναστών που κατά κύματα μας καταφτάνουν καθημερινά, τα έκτροπα του Δεκέμβρη του 2008 και η συνέχεια που αναμένουμε, είναι ζήτημα πολιτικό, και απαιτούνται ευφυείς κινήσεις από πολιτικούς ηγήτορες όλων των κομματικών αποχρώσεων που διατελούν σε παρατεταμένη περίοδο αφασίας...

Πηγές: serbianna, Περιοδικό: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Black SUVs

Εχετε αναρωτηθεί τι είναι όλα αυτά τα μαύρα SUV πίσω απο την θωρακισμένη λιμουζίνα του προέδρου των ΗΠΑ ? Θα τα ξαναδείτε κατά την τελετή για τον Obama.... πάρτε μια γέυση....



Μάλλον δεν θα θέλατε να βρεθείτε αντιμέτωποι....

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΚΥΣΕΑ: Τι φοβάται η κυβέρνηση και τα Επιτελεία

«Ο φόβος του ατυχήματος». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σημερινού ΚΥΣΕΑ, αφού η ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που θα προκαλούσε η θρασύτατη τουρκική πολιτική προκλήσεων το τελευταίο 20ήμερο, ήταν διάχυτη στην σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου.




Η πρόκληση της περασμένης εβδομάδας με το Super Puma, θεωρείται ότι έφερε «στο χείλος του γκρεμού» τις σχέσεις των δύο κρατών, αφού όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, το ελικόπτερο σώθηκε από την πτώση μόνο χάρη στα ανακλαστικά των πιλότων του: Τα αέρια των κινητήρων κτύπησαν σαν τεράστιος βράχος το ελικόπτερο καθώς τα δύο τουρκικά μαχητικά «χόρευαν» «οκτάρια» γύρω του και για τον λόγο αυτό έλαβε εντολή άμεσης προσγείωσης στο Φαρμακονήσι και αναμονή στο έδαφος μέχρις ότου αφιχθούν τα ελληνικά μαχητικά (τα οποία χαρακτηρίζονται από τους «συμμάχους» εξ Ανατολών με τον
υποτιμητικό όρο «κάργιες») και αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.

Το μεγάλο ερώτημα του σημερινού ΚΥΣΕΑ, αλλά και της ηγεσίας ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, είναι «Πως αντιδρούμε σε μία τέτοια περίπτωση;» Διότι ενώ δεν θα έχει γίνει χρήση πυρών από την αντίπαλη πλευρά, εν τούτοις, θα έχει προκληθεί από την εχθρική δραστηριότητα ο θάνατος και καταστροφή έμψυχου και άψυχου υλικού.

Ότι έγινε και στην περίπτωση Ηλιάκη, με την μόνη διαφορά ότι ο φόνος του έγινε σε ένα σημείο που η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών δεν είχε κτυπήσει «κόκκινο», όπως συμβαίνει εδώ και μία εβδομάδα.

Δηλαδή δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί απίθανο σε μία τέτοια περίπτωση να ανοίξει «πυρ» και κάποιος από την ελληνική πλευρά, δρώντας αυτόβουλα, αλλά στο πλαίσιο θεωρούμενης αυτοάμυνας από μέρους του. Αυτό προσπαθεί να αποφύγει η ελληνική πλευρά και κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί και από την συμπεριφορά της Τουρκίας.

Κατά τα λοιπά και εκτός του θέματος του Αφγανιστάν και της γενικής συζήτησης για τις εξελίξεις στο μεσανατολικό, συζητήθηκαν και κάποια εξοπλιστικά ζητήματα, με την έννοια της απλής ενημέρωσης για την πορεία ορισμένων εξ αυτών, όπως των φρεγάτων, του
ΤΟΜΑ BMP3HEL, του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας, του νέου μαχητικού κλπ.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Το εχουν παρακάνει ... και εμείς...τον υπνο του δικαίου!

Οι Τούρκοι συνεχίζουν... Το τραβάει το θερμό επεισόδειο η ορεξή τους.... Η τουρκική φρεγάτα ονόματι KEMAL REIS, τύπου Barbaros σήμερα στις 11 το πρωί επανέλαβε σε νέα θρασύτατη πρόκληση πλέοντας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα γύρω από την νήσο Σκύρο!

Απο το www.defencenet.gr

Προθέσεις για απόβαση στην Λέσβο το 1986


Αυτή την μεγάλη αποκάλυψη έκανε ο Θ. Πάγκαλος! Η ΚΥΠ είχε διαπιστώσει ότι οι Τούρκοι είχαν ετοιμάσειακόμα και χάρτη για να κάνουν απόβαση στην Λέσβο.

Οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πήραν τα απόρηττα έγγραφα απο καποια πηγή...

Ο Θ.Πάγκαλος περιγράφει..

«οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακαλύψει το 1986, τον αγόρασαν δηλαδή από Τούρκο αξιωματικό του ναυτικού, έναν κώδικα συμπεριφοράς μετά την κατάληψη ενός ελληνικού νησιού»! Προσέθεσε ότι οι Έλληνες επιτελείς οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για τη Λέσβο.

Έριξε μία ακόμη «βόμβα» δίνοντας συγχαρητήρια στο... υπουργείο Εξωτερικών «για τη συμμετοχή του Αϊ-Στράτη σε μια νατοϊκή άσκηση»!

Από αρθρο του blog troktiko

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Δοκιμές για το πόσο κοντά μπορούν να φτάσουν ....


Σε απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων από το Σούνιο και πέντε νμ από την Κέα έφτασε η φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Turgut Reis, παραβιάζοντας κάθε κανόνα αβλαβούς διέλευσης!

Συνολικά η τουρκική φρεγάτα παρέμεινε επί οκτώ ώρες –από τις εννέα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα- εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πλέοντας ανάμεσα στην Σκύρο, το Κάβο Ντόρο, την Κέα και το Σούνιο!

Τυπικώς η φρεγάτα Turgut Reis συμμετείχε στα αεροναυτικά γυμνάσια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Περίπου στις εννέα το πρωί αποσπάστηκε από τα υπόλοιπα τουρκικά πλοία και έπλευσε ανατολικά - βορειοανατολικά της Σκύρου. Κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης, η τουρκική φρεγάτα μπήκε στο στενό του Καφηρέα (κάβο Ντόρο) και κινήθηκε νοτιοδυτικά προς την Κέα και το Σούνιο επί περίπου τέσσερις ώρες. Δύο λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι, η φρεγάτα που θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόμαχα πλοία του τουρκικού στόλου- ανέστρεψε και κινήθηκε πίσω προς το Κάβο Ντόρο. Από εκείνη την ώρα η ελληνική φρεγάτα Μπουμπουλίνα που παρακολουθούσε διακριτικά τον πλου της Turgut Reis επεσήμανε μέσω ασυρμάτου στο πλήρωμα του τουρκικού πλοίου ότι παραβιάζει το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης και ότι θα πρέπει να πλεύσει προς τα διεθνή ύδατα. Ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας αγνόησε επιδεικτικά όλες τις εκκλήσεις και συνέχισε να πλέει με χαμηλή ταχύτητα 15 κόμβων. Ο προκλητικός πλους της Turgut Reis συνεχίστηκε επί τέσσερις ώρες, μέχρι τις πέντε το απόγευμα, όταν τελικώς εξήλθε από το στενό του Καφηρέα.

Από το Πεντάγωνο επισημαίνεται πάντως ότι η κίνηση της τουρκικής φρεγάτας είχε εντοπιστεί εγκαίρως από τα ναυτικά παρατηρητήρια της Σκύρου και της Άνδρου και ότι σε απόσταση τριών μιλίων από την Turgut Reis έπλεε συνεχώς η φρεγάτα Μπουμπουλίνα.

του Μάκη Πολλάτου

Αντε και είς Ανώτερα, σε λίγο θα κάνουν βόλτα στήν Γλυφάδα και την Πειραική.

Έντονη ανησυχία απο το Μεσσηνιακό ρήγμα

.
Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Μεσσηνίας η συχνή σεισμική δραστηριότητα του ρήγματος που βρίσκεται ανατολικά του Μελιγαλά, στη περιοχή της Μερόπης.

Μερικοί από τους σεισμούς που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ήταν ισχυροί και καταστρεπτικοί για τα χωριά των δήμων Οιχαλίας και Μελιγαλά, πολλά εκ των οποίων μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Παρ' όλα αυτά, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.

Γενικά η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα τους τελευτάιους μήνες βρίσκεται σε έξαρση με πολλούς μικρούς άλλα και δυνατότερους σεισμούς....

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Νέα ρίψη ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο





Τρεις ρουκέτες έπληξαν το πρωί της Τετάρτης το βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. Από την πλευρά του Λιβάνου επιβεβαιώθηκε η ρίψη τουλάχιστον μίας ρουκέτας, καθώς και ότι το Ισραήλ απάντησε με πυρά.

Η πρώτη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ έγινε στις 8 Ιανουαρίου χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν έφθασε την Τετάρτη στο Κάιρο, ξεκινώντας από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, στόχος της οποίας είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο Μπαν κι Μουν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Κατόπιν ο ΓΓ θα μεταβεί στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τη Συρία, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα έχει άμεσες επαφές με αξιωματούχους της οργάνωσης Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός, ωστόσο το Ισραήλ και η Χαμάς αγνόησαν τις εκκλήσεις του.

Η ισραηλινή πολεμική επιχείρηση, που συνεχίζεται για 19η ημέρα, έχει προκαλέσει το θάνατο 971 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 10 στρατιώτες και τρεις πολίτες του σκοτώθηκαν από ρίψεις ρουκετών της Χαμάς.

Newsroom ΔΟΛ

Προβληματισμός για τις παραβιάσεις

Κατάληψη της νήσου Λέσβου προέβλεπε σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που έπεσε στα χέρια των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών κ. Θεόδωρου Πάγκαλου


Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα από τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών για αναποφασιστικότητα.
Σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν ήδη ενημερωθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώ από κοντά παρακολουθείται η διεξαγωγή της προγραμματισμένης τουρκικής άσκησης στο Αιγαίο, που για σήμερα κύλησε μεν ομαλά, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι οραβαιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου.
Από ένα σχηματισμό 7 Τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών βορείως της...Σάμου, προχώρησε σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ικαρίας και αναχαιτίστηκε από Ελληνικά μαχητικά νοτιοδυτικά της Χίου.
Την ίδια ώρα πάντως το Τουρκικό Επιτελείο εξακολουθεί να καταγγέλλει με επίσημες ανακοινώσεις την Αθήνα για παρενόχληση των Τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Και σήμερα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του παρενοχλήσεις από Ελληνικά στις 12 Ιανουαρίου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη που επιμένει σε χαμηλούς τόνους, ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής εκτιμώντας ότι "η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά δεν θα βελτιωθεί αν δεν αλλάξει η στάση της Άγκυρας. Εμείς μένουμε σταθεροί σε αυτό το στόχο περιμένοντας ανάλογη ανταπόκριση και από την Τουρκία".

Έκπληξη προκάλεσαν τα όσα αποκάλυψε -μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου- ο Θόδωρος Πάγκαλος για Τουρκικό Σχέδιο κατάληψης της Λέσβου το 1986. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε σε απόρρητο στρατιωτικό εγχειρίδιο των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που έφτασε σε Ελληνικά χέρια και περιείχε οδηγίες για την κατάληψη της νήσου λέγοντας ότι "εγχειρίδιο του τουρκικού στρατού που έδινε πλήρης οδηγίες στο τι θα γίνει σε ένα ελληνικό νησί που θα καταλαμβάνετο από το τουρκικό ναυτικό".

Το ΠΑΣΟΚ πάντως ζήτησε σχέδιο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
"Δυστυχώς η τελευταία 5ετία δεν ότι το καλύτερο σε ότι αφορά και την τακτική μας αλλά και την στρατηγική μας" δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Λοβέρδος.
Ο Πάνος Τριγάζης, εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι "δεν είναι η ώρα για φιλοαντλαντικές επιλογές".
Από την πλευρά του ο Κων. Πολίτης, εκπρόσωπος ΛΑΟΣ τόνισε με νόημα "είναι καλοί οι αγιασμοί αλλά να έχουμε και γάτες".


MEGA NEWS

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Καινούργιο πρόγραμμα ειρήνης για την Παλαιστίνη

Οι Ισραηλινοί είναι αυτοί που είχαν οργανώσει τους αδελφούς μουσουλμάνους του Γιασίν. Με χρήματα του Ισραήλ τους έφεραν από την Αίγυπτο στην Παλαιστίνη για να κοντράρουν τους τότε εχθρούς του Ισραήλ. Το P.L.O. και τη στρατιωτική πτέρυγά του, τη Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ. Το έκαναν αυτό γιατί ήταν θρησκόληπτοι και οι Ισραηλινοί είχαν υποθέσει ότι καλύτερα οι Άραβες να μην μπλεκόταν με πατριωτικά αισθήματα αλλά να στρέφονταν προς τη θρησκεία. Ο πονηρός όμως Γιασίν, έφτιαχνε στρατό μυστικά. Δηλαδή τη Χαμάς. Την οποία σήμερα την παρουσιάζουν σαν τρομοκράτες. Σαν τρομοκράτες τους παρουσίαζαν και οι Άγγλοι τους Κυπρίους αλλά και τους Ιρλανδούς. Όπως οι Τούρκοι παρουσιάζουν ως τρομοκράτες τους Κούρδους.

Σήμερα οι διεθνείς πολιτικολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν τα πράγματα ως εξής:

1. Ο Μαχμούτ Αμπάς σε δυο ημέρες δεν θα είναι πια πρόεδρος και γι’ αυτό η Χαμάς κάνει επίδειξη ισχύος, λέγοντας στη διεθνή κοινότητα ότι από εδώ και στο εξής έχετε να κάνετε με εμένα που έχω εκλεγεί μάλιστα και δημοκρατικά.

2. Στις 20 Ιανουαρίου ο Ομπάμα θα συζητήσει με τον πρόεδρο του Ιράν ορισμένα ζητήματα «ζεστά». Το Ιράν μαζί με τον καινούργιο σύμμμαχό του τη Συρία, θέλει να είναι το κέντρο επίλυσης των προβλημάτων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, αλλά και στην Παλαιστίνη.

3. Η Χεζμπολλάχ αλλά και η Χαμάς είναι κατά κάποιο τρόπο όργανά τους, και με αυτόν τον τρόπο το Ιράν κερδίζει τη θέση στην καρδιά του Αραβικού λαού, ο οποίος μέχρι σήμερα ζούσε πολλάκις με χρήματα της Σαουδικής Αραβίας. Το Ιράν λοιπόν για θρησκευτικούς αλλά και πολιτικούς λόγους μπαίνει από τη μεγάλη πόρτα της υπεράσπισης των θρησκευτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, μέσα στον Αραβικό κόσμο.

4. Η Τουρκία υποστηρίζει το Ισραήλ, διότι χαίρεται που η διεθνής κοινή γνώμη δέχεται να ονομαστούν η Χεζμπολλάχ και η Χαμάς τρομοκρατικές δυνάμεις διότι έχει και αυτή το P.K.K. της.

5. Μέχρι στιγμής το Παλαιστινιακό ήταν Αραβικό πρόβλημα. Τα περισσότερα όμως Αραβικά κράτη έχουν «ασπαστεί» για λόγους ευνόητους τη «δυτική χρηματοδότηση» των αναγκών τους. Έτσι η Ιορδανία, η Αίγυπτος και όλα τα υπόλοιπα κράτη έχουν ρίξει λίγο νερό στο κρασί τους.

6. Η Φατάχ και το P.L.O. του Αραφάτ ακολούθησε το δρόμο της διαπραγμάτευσης. Μετά όμως από τις όμορφες χειραψίες επί Κλίντον και Κάρτερ, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων το Ισραήλ υποσχέθηκε αλλά δεν έπραξε σχεδόν τίποτα. Ο λαός βαρέθηκε πλέον τις υποσχέσεις και την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας και πήγε με το μέρος της Χαμάς. Δεν είχε άλλη εκλογή.

Όλοι όμως αυτοί οι πολιτικολόγοι ξεχνούν ένα βασικό πράγμα. Την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους. Και οι Τούρκοι επί της Ελληνικής επανάστασης του ‘21, μας έβλεπαν σαν γκιαούρηδες. Εμείς όμως δεν πολεμούσαμε ενάντια στη θρησκεία τους, πολεμούσαμε για την ανεξαρτητοποίηση των εδαφών μας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Και όσοι τόσα χρόνια προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι θρησκευτικός πόλεμος, κάνουν λάθος. Μπορεί να φαίνεται στα διάφορα ρεπορτάζ που καίνε την Εβραϊκή σημαία και ορκίζονται στον Αλλάχ, αλλά για να διαβάσουμε ξανά το Μακρυγιάννη να δούμε και εμείς επί Κολοκοτρώνη τι λέγαμε και πως αντιδρούσαμε στα μπαϊράκια του Ιμπραήμ πασά.

Η Παλαιστίνη είναι καθαρός απελευθερωτικός αγώνας κατοχής. Όπως στην Κύπρο, και όπως στο τουρκικό Κουρδιστάν. Όπως και στο Θιβέτ. Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η Χαμάς είναι εκλεγμένη παράταξη. Αν η Παλαιστίνη είχε στρατιωτική δύναμη θα έκανε πόλεμο στο Ισραήλ. Δεν έχει και για αυτό κάνει γυφτοπόλεμο, πετροπόλεμο, και ενέργειες με ρουκέτες. Οι Ισραηλινοί όμως, ένας πεθαίνει από αυτούς, δέκα σκοτώνουν από τους άλλους. Και αυτό τραβάει χρόνια και χρόνια.

Το κακό είναι ότι ούτε οι μεν ούτε και οι δε δέχονται μπλε κάσκες ανάμεσά τους. Όταν οι Ισραηλινοί χτυπάνε, κλίνουν τις πόρτες να μη βλέπει κανείς τι γίνεται. Αν ήταν σωστοί σαν κράτος, θα ζητούσαν τη βοήθεια του Ο.Η.Ε.. Τον έχουν όμως τον Ο.Η.Ε. σαν μεγάφωνο να λέει ότι θέλουν αυτοί.

Καταλαβαίνει απόλυτα κανείς που σκοτώνονται αθώοι Ισραηλινοί κάθε φορά που πέφτει μια βόμβα στο έδαφός τους αλλά τόσα χρόνια δεν δίνουν στους Παλαιστίνιους αυτό που τους ανήκει. Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ακόμη αυτόνομο κράτος. Οι Ισραηλινοί κάνουν ό,τι θέλουν. Κάθε βόμβα που πέφτει στο Ισραήλ είναι για να θυμίζει στους Ισραηλινούς ότι πρέπει να δώσουν στους Παλαιστίνιους, αυτό που τους υποσχέθηκαν από τότε που ιδρύθηκε μόνο το Ισραηλινό κράτος.

Και κάθε φορά που μια βόμβα σκοτώνει έναν Παλαιστίνιο είναι για να θυμίζουν οι Ισραηλινοί στον κόσμο ολόκληρο ότι τους ξεγέλασαν όλους, τους κορόιδεψαν. Αυτοί έφτιαξαν το κράτος τους και οι παρταλάδες οι Άραβες ας πάνε στο διάβολο. Αυτοί είναι οι κύριοι των εδαφών και της περιοχής. Αυτοί διχοτόμησαν και τριχοτόμησαν τη γεωγραφία και την ιστορία της, διαμελίζοντας ταυτόχρονα το μαρτυρικό της λαό, που όλες αυτές τις δεκαετίες υφίσταται μύρια όσα.

Για αυτό να μην ξεχνάμε ορισμένα βασικά πράγματα. Κάθε βόμβα από τη μεριά της Παλαιστίνης είναι ένα αίτημα για δίκαιο, για δικαιοσύνη προς όλο τον κόσμο, και κάθε απάντηση από τη μεριά του Ισραήλ είναι μια πρόκληση ότι μόνο στους δυνατούς ανήκει το μέλλον. Οι καημένοι οι Παλαιστίνιοι, όχι μια, αλλά χίλιες βόμβες πρέπει να ρίξουν ο καθένας για τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί.

Υπάρχει μια ομάδα στο Ισραήλ που λέγεται «Jewish voice for peace». Είναι νέα παιδιά που αντιστέκονται στα δεξιά καθεστώτα του Ισραήλ και λένε ότι πρέπει να ιδρυθεί ένα Παλαιστινιακό κράτος και πρέπει να το βοηθήσουμε να μεγαλώσει.

Όσο τώρα για τον Ομπάμα, άμα πει ότι η Χαμάς είναι τρομοκράτες, πάει να πει ότι και οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες, οπότε τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Εκεί θα είναι Μπους. Εκτός και εάν έχει κανένα λαγό κρυμμένο κάτω από το μαύρο μαγικό καπέλο του να βγάλει την τελευταία στιγμή. Ποιος ξέρει μπορεί να σκαρφίστηκε με τη Χίλαρι Κλίντον κάποιο καινούργιο πρόγραμμα ειρήνης. Το οποίο δεν είναι άλλο από το επόμενο βήμα εκείνου που είχε κάνει για το ίδιο αυτό ζήτημα, ο μακαρίτης, ο Όλαφ Πάλμε.

Απλά αυτό που ξέρουμε εμείς μέχρι σήμερα είναι αυτά που είδαμε. Και είδαμε θλίψη, θυμό αλλά και ασπασμούς των διαμεσολαβητών της Ε.Ε., με επίσημους Ισραηλινούς. Που δεν είναι άλλο από τη συναίνεση στη βία. Δεν θα επεκταθώ στους θεσμικούς ημεδαπούς. Ούτε στην κυβέρνηση, ούτε και στην προετοιμαζόμενη να τη διαδεχθεί αντιπολίτευση. Γιατί, άλλη μια φορά, φάνηκαν να μην υπάρχουν.

Θέλω όμως με την ευκαιρία να πω κάτι για τους αυτόκλητους διαμεσολαβητές, όπως ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο οποίος εξαγγέλλοντας την υποτιθέμενη ειρηνευτική του περιοδεία στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα έδωσε και εντολή για νέους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο Νότιο Κουρδιστάν, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο βίας. Μόνο που τον αποσιώπησε, και χωρίς καμιά αιδώ, μίλησε για το ίδιο ακριβώς, αλλά αλλού. Για το άνοιγμα ενός νέου κύκλου βίας στη Μέση Ανατολή.

Αναφορικά τώρα με το κλείσιμο του ματιού του στις μαζικές τουρκικές διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τους «ομόδοξους» Παλαιστινίους, το έκανε γιατί γνωρίζει ότι τέτοιες κινήσεις θα ωφελήσουν, μια και έχουν πολλούς αποδέκτες. Από τη διεθνή κοινότητα με τη διαφήμιση του δήθεν ειρηνευτικού του σχεδίου, αρχής γενομένης από την Κύπρο, και την Ελλάδα, όπου ήδη πολλοί το εκθείασαν, έως την εσωτερική κεμαλική ικανοποίηση. Την οποία είχε ως στόχο η συνήθης, η κάτωθεν του γνωστού και τεράστιου πορτρέτου του Κεμάλ φωτογράφηση, στη συνέντευξη τύπου, ευθύς μετά από την επιστροφή. Όπως και το θρησκευτικό δόλωμα για συνεννόηση με τους επίσης «ομόδοξους» Κούρδους. Άλλο τώρα αν οι τελευταίοι δεν θα τσιμπήσουν. Εγώ απλά αναφέρομαι στην κεμαλισλαμιστική θρασύτητα του Ερντογάν.

Αν υπάρχει πάντως κάποια πρόταση εκ μέρους των Η.Π.Α. δεν θα έρθει από τον Ομπάμα αλλά από τη Χίλαρι και από πίσω θα είναι ο Κλίντον. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει, διότι από τότε που γεννηθήκαμε σχεδόν κάθε μέρα τα ραδιόφωνα μιλάνε για Παλαιστινιακό. Σε λίγο θα γίνουμε παππούδες και πάλι για την Παλαιστίνη θα μιλάμε ενώ το πρόβλημα στη βάση του είναι πολύ απλό.

Η διεθνής κοινότητα δέχθηκε την ίδρυση του ενός κράτους και άφησε στο περιθώριο την ίδρυση του άλλου κράτους που υποσχέθηκε. Αυτό και μόνο είναι το πρόβλημα. Τα υπόλοιπα, «μα είναι τρομοκράτες, μας σκότωσαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου αθλητές κλπ.», είναι επεισόδια διότι δεν ιδρύθηκε Παλαιστινιακό κράτος.

Όπως και να το δούμε το θέμα, η βάση του προβλήματος είναι μόνο αυτή, και καμιά άλλη. Σήμερα βάζουμε και θρησκείες μέσα και φανατισμούς και χίλια δυο άλλα πράγματα. Οι Ισραηλινοί είναι υπερόπτες και νομίζουν ότι μόνον αυτοί έχουν δικαιώματα στη γη και βλέπουν τους Παλαιστίνιους σαν παρακατιανούς. Αυτή η υπεροψία τους έχει κάνει αυτά τα πράγματα. Οι Ισραηλινοί είναι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν το φόβο ότι είναι διαφορετικοί από τους γείτονές τους και πρέπει να προφυλαχθούν και όλη η κοινή γνώμη έπεσε μέσα σε αυτή τη φάκα τόσες δεκαετίες.

Συντάκτης : Οδυσσέας Μπότσαρης

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

H σελίδα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου, χακαρίστηκε από μια τουρκική ομάδα hackers ονόματι AYYILDIZ TEAM.


Και εμείς κοιμόμαστε....ενώ αυτοί μας χτυπούν σε ΟΛΑ τα μέτωπα !!!!


Δείτε εδώ

Οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις εισβάλουν στην Πόλη της Γάζα

Την 16 ημέρα της Ισραηλινής επιθεσης, οι χερσαίες δυνάμεις εχουν ξεκινήσει την επιχείρηση εισβολής στην κυρίως πολη της Γάζα. Η αντίσταση απο τους Παλαιστίνιους μαχητές ειναι σθεναρή



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τουάχιστον 10 Παλαιστινιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις την Κυριακή το πρωί στα προάστια της πόλης κατα την αντίσταση στην εισβολή των Ισραηλινών δυνάμεων.

Το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας δηλώνει οτι έχει έρθει η ώρα να εφαρμοστεί η φάση τρία της επιθεσης πρός την Παλαιστίνη μια φάση η οποία θα χρησιμοποιήσει περαιτέρω χερσαίες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο James Bays, ανταποκριτής του Al Jazeera στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ, δήλωσε: "οι στρατιωτικοί ηγέτες του Ισραήλ δεν θέλουν να περάσουν σε φάση τρία.

Ελπίζουν να επιτύχουν τους στρατιωτικούς τους στόχους μετα απο την φάση ένα και δύο, επιτυγχανοντας έτσι τη διακοπή του λαθρεμπορίου όπλων από την Αίγυπτο.

Ωστόσο, θα αισθάνονται οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη. Η τρίτη φάση της επίθεσης θα είναι πολύ επικίνδυνη για τους ισραηλινους στρατιώτες ξέροντας ότι η Χαμάς γνωρίζει πολύ καλά τα εδάφη της Παλαιστίνης και είναι προετιμασμένοι για μάχες σε πεδίο πόλεων...(εκεί θα τα βρόυν σκούρα...)

Οι πολιτικοί και στρατιωτικοι ηγέτες του Ισραήλ βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση θα εξετάσει εάν θα τεθεί σε εφαρμογή η φάση τρία και το δύσκολο τέλος αυτής της επιχείρησης έναντι τών Παλαιστινίων.

Προειδοποιήση Κλιμάκωσης

Της απόπειρας εισβολής στήν πόλη της Γάζας πριν προηγήθηκαν προειδοποιητικά φυλλ΄'αδια απο τον Ισραηλινό στρατό. (μαλλον με σκοπό να τους κάνουν να εγκαταλέιψουν τα σπίτια τους και να εισβάλουν ανενόχλητοι)

O FaresAkram, αντιπρόσωπος της επιτροπής για ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα είπε στο , Al Jazeera : Χθές εγινε ριψη φυλλαδίων προειδοποίησης των κατοίκων ότι ο ισραηλινός στρατός θα κλιμάκωσει και θα εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον αυτών που αποκαλεί τρομοκρατικά στοιχεία.

Προειδοποιούσαν τους κατοίκους να μείνουν τους μακριά απο σημεία που περιέχουν όπλα και μακριά από τις σήραγγες που χρησιμοποιούνται για την λαθραία εισαγωγή όπλων και τροφίμων και μακριά από τις τρομοκρατικούς πυρήνες. (Μάλλον εννοεί τα σχολεία και Νοσοκομεία)

Ωστόσο, οι κάτοικοι δεν ξέρουν πού να πάνε. Η Λωρίδα της Γάζας είναι πολύ μικρή και οι πύραυλοι και οι βόμβες πέφτουν σχεδόν παντού. Και το φυλλάδιο τελικά είχε σαν σκοπό να τρομάξει τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο.

Προχθές τα τάνκς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας πρχώρησαν ακόμα περισότερο, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ακούγοντας τόσο πολύ για ισραηλινές θηριωδίες στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά της Γάζας.






Νυκτερινή απόβαση στα Ίμια....

Παρασκευή ξημερώματα Σαββάτου, απο τις 00:30 και 12:00, τούρκοι ψαράδες επιχείρησαν ΑΠΟΒΑΣΗ στα Ίμια, δήθεν για να μαζέψουν τα δικτυα τους....!!!



Απομακρύνθηκαν μετά απο την προσέγγιση σκάφους του
Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού !!!

Οπου νάναι το περιμένουμε το θερμό επεισόδιο...Μάρτη-Απρίλη ίσως...τότε την εποχή που φυτρώνουν τα σπανάκια..

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ:«Καταιγίδα»έρχεται στα Βαλκάνια!!!

Κάποιες απο τις Προφητείες του Αγίου Κοσμά το Αιτωλού..



"Το ποθούμενο θα γίνη στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας".

(το είπε στην Χειμάρρα, ....σημερα ζουν τα εγγονια αυτών που το άκουσαν, το ποθούμενο....ανευ σχολίου).

17. "Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη θάλλασα, θάρθη το ποθούμενον".

18. "Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη".



"Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενον στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθή το ζήτημα της Πολης" .

(Χιλιάρμενο....το Ρωσσικό Πολεμικό Ναυτικό ονομάζεται και αλλιώς ...το ναυτικό των 1000 πλοίων..)


"Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίση φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας".

"Στην Αυλώνα θα γίνη χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο".

"Στο Μπουκορμέ θα χυθή πολύ αίμα".

"Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είνε".

"Όσα χωριά είνε κοντά σε δρομό πολλά θα τραβήξουν".

( Εγνατία οδός ?)

"Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είνε γυμνός".

"Η Δρόπολις θα είνε γεμάτη στρατεύματα".

"Θα χαθή η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και - μάνα μου! - αίμα πολύ που έχει να χυθή".

"Λακκοι και βράχοι στη Δρόπολι θα είνε γεμάτοι φεύγοντας" .

"Εις τα χωρία Πεπελη σεις άδικα θα φοβάσθε· τίποτε δεν θα πάθετε. Μονον τα παιδιά σας που θα είνε στούς δρόμους θα κλαίτε".

"Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τούς κυνηγήσετε έως την Κοκκινη Μηλιά ".

(Η Κόκκινη Μηλιά είναι στήν Τουρκία)

"Θάρθη και μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύη. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε".

"Με άλλους θα κοιμηθήτε και με άλλους θα ξημερώσετε".

"Θα ιδήτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι".

"Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θαρθούν να κατοικήσουν σε σας".

"Θα δήτε 40 άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι".

"Πολλοί θα χάνωνται από την πείνα".

"Οι πλούσιοι θα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν".

"Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι".

"Θα έρθη καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην".

"Θα ιδήτε και τακτικό στρατό, θα ιδήτε και ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θα υποφέρετε".

"Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια· να έχετε διπλά· να δώκετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώση".

"Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα".

"Η αιτία του γενικού πολέμου θα είνε από τη Δαλματία".

"Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθή η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία".

"Ο χαλασμός θα γίνη από ένα κασσιδιάρη" .

"Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα".

"Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε".

"Αν το ζήτημα λυθή με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές· σε τρεις χώρες μια θα μείνη...".

"Θα έρθη καιρός που δεν θα ακούτε (μαθαίνετε) τίποτε".

"Ο,τι σας ζητούν, να δίνετε· ψυχές μόνον να γλυτώνετε".

"Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνωνται ποιός να το πρωτοπάρη...".

"Το κακό θα σας έρθη από τούς διαβασμένους".

"Ή τρεις μέρες ή τρεις μήνες ή τρία χρόνια θα βαστάξη".

"Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχη αυτή η αρμονία που είνε σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου".

(Αυτό συμβαίνει και σήμερα...)

"Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων".

(Αυτό συμβαίνει και σήμερα...)

"Στην Πόλι θα χυθή αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (πλεύση)".

"Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώγη με ασημένιο κουτάλι...".

"Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί".

"Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγη πίσω".

"Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (Άγιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας".

(Κοκκινογέλεκοι....Ρώσσοι ?)

"Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις Κοκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθή, το άλλο τρίτο θα βαπτισθή και μονάχα το 1/3 θα πάη στην Κοκκινη Μηλιά" .

"Τοσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους".

"Ζώα δεν θα μείνουν· θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ’ αυτούς. Στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο" .

"Σπίτια μεγάλα μη κάμετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχωνται μέσα".

"Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν".

(Δυσβάσταχτοι φόροι...)

"Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα".

"Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφθάσουν όμως".

(Τόσο γρήγορα ?)

"Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς" .

"Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είνε".

(Απο κάτω...Μέση Ανατολή...)

"Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστή από πάνω, θα καταστραφήτε".

"Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είνε γεμάτοι κόσμο".

"Θάρθη ξαφνικά· η το βόϊδι στο χωράφι η το άλογο στ’ αλώνι".

"Λυπηρόν είνε να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί" .

"Μετά τον πόλεμον οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμνουν αδελφό".

"Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυϊνούπολι".

"Θα γίνη ένα χαρτοβασίλειο, που θα έχη μέγα μέλλον στην Ανατολή".

"Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύση, που θα ζώνεται με κληματσίδες".

"Η αιτία θα έλθη από τα Δελειατά".

"Η Γαλλία θα ελευθερώση πολλά ελληνικά μέρη και ιδίως οι Ιταλοί".

"Η Γαλλία θα λευτερώση την Ελλάδα, την Ήπειρο η Ιταλία".

"Από τρία μπουγάζια στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πολι. Καλόν είνε τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είνε μακρυά η Πολι· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάση στην Πολι, στη μέση του δρόμου θα μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε".

"Θα έρθη καιρός, που θα φέρη γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του" .

"Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω".

"Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τα νερά".

"Από πάνω και από τη σκάλα χαλασμό μη περιμένετε".

"Ένα ψωμί θα χαθή το μισό, και ένα ολόκληρο".

"Θα έρθη καιρός που μια γυναίκα θα διώχνη δέκα Τούρκους με τη ρόκα".

"Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είνε η αιτία".

"Ο χαλασμός στον τόπο θα γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου... (δυσανάγνωστον)".

"Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία".

"Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη".

"Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθή κανείς, γλυτώνει· θα είνε βιαστικό".

"Να παρακαλήτε να είνε μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας".

"Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα".

"Οι άνθρωποι θα καταντήσουν γυμνοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες".

"Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θάρθη ο χαλασμός".

"Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν".

"Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς".

"Εσείς θα φύγετε απ’ τ’ αριστερά βουνά· από τη δεξιά μεριά όχι· από τις σπηλιές μη φοβάστε".

"Θαρθή ξαφνικά· τ’ άλογα θ’ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε".

"Θάνε όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά".

"Να κρυφθήτε η κοντά στην πόρτα η κοντά στην πλάκα, αν είνε βιαστικό και γρήγορο".

"Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες".

"θα’ρθη καιρός πού θα βγή ο καταραμένος δαίμονας από τό καυκί του".

"Θα’ρθή μια φορά ένας ψευτοπροφήτης· μη τον πιστέψετε και μη τον χαρήτε. Παλι θα φύγη και δεν θα μεταγυρίση".

"Θαρθή καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου".

"Νάχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί".

"Δεν θα φτάση ο στρατός στην Πολι· στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο".

"Φτιάνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ’ αυτά".

"Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται".

"Θα δήτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχη γρηγορώτερα από τον λαγό".

(Αυτοκίνητα?).

"Θαρθή καιρός που θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή".

"Θαρθή καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σε άλλο, σαν νάνε σε πλαγιανά δωμάτια, π.χ. από την Πολι στη Ρωσία".

(...ηρθε ο καιρός...)

"Θα δήτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάζουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε μεις οι ζωντανοί".

(Βομβαρδισμοί...)

"Στο Μπουκορμέ θα χυθή πολύ αίμα".

"Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είνε".

"Όσα χωριά είνε κοντά σε δρομό πολλά θα τραβήξουν".

"Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είνε γυμνός".

"Η Δρόπολις θα είνε γεμάτη στρατεύματα".

"Θα χαθή η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και - μάνα μου! - αίμα πολύ που έχει να χυθή".

"Λακκοι και βράχοι στη Δρόπολι θα είνε γεμάτοι φεύγοντας" .

"Εις τα χωρία Πεπελη σεις άδικα θα φοβάσθε· τίποτε δεν θα πάθετε. Μονον τα παιδιά σας που θα είνε στούς δρόμους θα κλαίτε".

"Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τούς κυνηγήσετε έως την Κοκκινη Μηλιά ".

"Θα έρθη καιρός που δεν θα ακούτε (μαθαίνετε) τίποτε".

"Ο,τι σας ζητούν, να δίνετε· ψυχές μόνον να γλυτώνετε".

"Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνωνται ποιός να το πρωτοπάρη...".

"Να κρυφθήτε η κοντά στην πόρτα η κοντά στην πλάκα, αν είνε βιαστικό και γρήγορο".

"Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες".

"θα’ρθη καιρός πού θα βγή ο καταραμένος δαίμονας από τό καυκί του".

"Θα’ρθή μια φορά ένας ψευτοπροφήτης· μη τον πιστέψετε και μη τον χαρήτε. Παλι θα φύγη και δεν θα μεταγυρίση".

"Θαρθή καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου".

"Νάχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί".

"Δεν θα φτάση ο στρατός στην Πολι· στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο".


Οταν θα δήτε… το χιλιάρμενο στα Ελληνικά υδατα, τότε θα λυθή το ζήτημα της πόλης!

Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός

Έντονοι φόβοι γιά μια Διαστημική Κατρίνα.

Οι επιστήμονες ανησυχουν ... "δεν είμαστε προετοιμασμένοι για την περίπτωση που θα μπορούσε μια ηλιακή καταιγίδα να προκαλέση χάος και ζημιές τρισεκατομμύριων...."

Αμερικανοί επιστήμονες ανησυχούν και σχολιάζουν... δεν είμαστε έτοιμοι για μια ηλιακή καταιγίδα απο το διάστημα που θα μπορούσε να δώσει καταστρέψει τα πάντα που εχουν σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια, τις επικοινωνίες, ακόμη και τα αποθέματα νερού.


Photo: A

(Courtesy NASA/JPL ) (Courtesy NASA / JPL)

The chances of that happening are small, but it is a possibility as we move into an active period of solar storms. Οι πιθανότητες να συμβεί μια ηλιακή καταιγίδα είναι μικρές, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα καθώς εισερχόμαστε σε έντονα ενεργή περίοδο ηλιακών καταιγίδων.

Πώς το γνωρίζουν; Εχει ξανασυμβεί το 1859, μια ηλιακή έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα το κάψιμο τών τηλεγραφικών καλωδίων.

Σήμερα κόσμος πλέον καλύπτεται απο καλώδια αλλά και ασύρματες συσκευές που θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα.

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών (NAS) που συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες για να εξετάσει το οικονομικό αλλά και κοινωνικό κόστος αυτών των διαστημικών καταιγίδων. Αν και δεν έκαναν συστάσεις, οι επιστήμονες ελπίζουν η έκθεση τους θα αφυπνήσει τον κόσμο για να υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης τετοιου γεγονότος.

"Δεν προσπαθούμε να κινδυνολογήσουμε", είπε ο Dan Baker, ο οποίος είναι και ο κυρίως συντάκτης της έκθεσης, "αλλά αυτό που προσπαθούμε ειναι να δείξουμε πώς είναι διασυνδεδεμένα τα συστήματα."

Ο ήλιος εχει ένα αρκετά τακτικό πρόγραμμα. Κάθε 11 χρόνια, η ηλιακή δραστηριότητα δημιουργεί ερκηξεις. Το επόμενο ενεργή περίοδος αναμένεται το 2012.

During those active times, the sun spits billions of tons of matter toward Earth that can cause electromagnetic storms that interfere with just about all of our electronic systems. Κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, ο ήλιος "φτύνει" δισεκατομμύρια τόνους ύλης προς την κατεύθυνση της Γης που προκαλούν ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες και μπορούν καταλύσουν το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων μας.

Πόσο κακό θα μπορουσε να κάνει μια "Διαστημική Κατρίνα" στην ανθρωπότητα ; Η έκθεση της NAS περιγραφει μια τέτοια θύελλα θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο καταστροφών στο σύγχρονο κόσμο μας.


Το πρώτο που θα επηρεαστεί και θα κλείσει ειναιτο ηλεκτρικό δίκτυο. Είναι η πρώτη κίνηση του ντόμινο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε « ανεπανόρθωτη διαταραχή των μεταφορών, των επικοινωνιών, των τραπεζών, καθώς και τη λειτουργεία των συστημάτωντων κυβερνήτικών υπηρεσιών. Την κατανομή της διανομής πόσιμου νερού εξαιτίας της ανεπάρκειας αντλιών και φιλτραρίσματος . Και την απώλεια των αναλώσιμων όπως τρόφιμα και φάρμακα, λόγω της έλλειψης ψύξης. "

Δεν θα είναι όμορφη εικόνα ! Οι επιστήμονες λένε, ακόμη και αν μία χώρα ή περιοχή επηρεαστεί, τα προβλήματα θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο κόσμο.

Αν Κατρίνα ήταν δαπανηρή, μπροστά σε μια τέτοια ηλιακή καταιγίδα θα είναι νάνος. Η έκθεση εκτιμά το κόστος κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου και μόνο ... θα φτάσει τα $ 1 τρισ σε $ 2 τρισ...χωρίς να υπολογισθεί το κοινωνικό άλλα και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.


Μήπως πρεπει να γυρίσουμε στα αναλογικά συστήματα ?

Οι δορυφόροι και συστήματα GPS θα καταστραφούν.

Με τις ηλιακές καταιγίδες δέκτες GPS θα είναι αδύνατον να κλειδώνουν σε ένα δορυφορικό σήμα, καθιστώντας τους έτσι άχρηστους.


Το φαινόμενο θα μπορούσε να διαρκέσει για λεπτά ή περισσότερο από μία ημέρα. ότι στηρίζεται σε αυτή την τεχνολογία (αεροπλάνα, στρατιωτικά συστήματα, πλοία κα) θα πάυουν να λειτουργούν.


Η πρόβλεψη του ηλιακού καιρού δεν γίνεται όπως εδώ στη Γη. Εδώ οι μετεωρολόγοι εχουν αρκετές ημέρες για να παρακολουθήσουν μια καταιγίδα και μπορούν να δώσουν στους κάτοικους προειδοποίηση για το τι έρχεται. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του διαστημικού καιρου καιρού.

etoimos : λέτε κατι τέτοιο θα επαληθευσει τις προφητείες για το 2009 ???